بررسی میزان رشد سویه اسپیرولینا با توجه به متغیّر های انواع محیط های کشت
کد مقاله : 1002-3ICP-FULL
نویسندگان:
نوید اشهرشانجانی *1، علی شیخی ن‍ژاد2
1دانش آموخته/دانشگاه دانش البرز
2سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران/پژوهشکده زیست فناوری
چکیده مقاله:
سویه سیانو باکتری اسپیرولینا پلاتنسیس جهت سنجش میزان رشد آن در محیط های کشت مختلف با در نظر گرفتن ترکیبات اصلی کربن-نیتروژن-فسفر و ریز مواد موجود در آن ها و شرایط استریلیزاسیون مورد بررسی قرار گرفت. با توجه به میزان هر یک از مواد محیط های کشت ، محیط های پائولتی،شولسر و زاروک منتخب گردید. از هر محیط کشت 2تیمار با شرایط ترکیب شدن ریز مواد قبل از استریلیزاسیون و ترکیب شدن ریز مواد بعد از استریلیزاسیون مورد نظر قرار گرفته شد. محیط های کشت پس از ساخته شدن با حجم عملیاتی150میلی لیتر در فلاسک های 250میلی لیتری قرار گرفتند و پس از تلقیح به میزان8درصد در شرایط دمای اتاق و نور3000lux cold florescent در بازه 16H on/8H offبر روی شیکر با دور 120rpm قرار گرفت.
تغییرات رشد در طی بازه21روزه با اندازه گیری میزان تغییراتpH،سنجش جذب نوری و محاسبه میزان زیست توده در طول رشد ثبت گردید.
نتایج بدست آمده رفتار های متفاوتی از این سویه در شرایط مختلف نشان داد که با توجه به تفاوت شرایط تاثیر مستقیم در میزان زیست توده داشت.تیمار محیط کشت زاروک که قبل از استریلیزاسیون تمامی ترکیبات از جمله ریز مواد ترکیب شده بودند بیشترین میزان بیومس(4gr/liter) را دارا بود. محیط های دیگر باتوجه به میزان حداقل کربنات موجود و همچنین تفاوت های فرایند استریلیزاسیون در جایگاه های بعدی قرار گرفتند. بر اساس نتایج می توان محیط کشت مناسب و شرایط آماده سازی آن را برای رشد سویه سیانوباکتری اسپیرولینا پلاتنسیس تعریف نمود.
کلیدواژه ها:
اسپیرولیناپلاتنسیس،بیومس،ریزمواد،استریلیزاسیون
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است