بررسی و مقایسهInsilco ویژگی مهار آنزیم مبدل آنژیوتانسین در پروتئین C-phycocyanin ریزجلبک Spirulina و پروتئین گوشت گاو بهعنوان مکمل در برابر SARS-CoV-2 |
کد مقاله : 1008-3ICP-FULL |
نویسندگان: |
لیلا زرندی میاندوآب *، فرشاد پوریوسف، سیده فهیمه رضوی، نادر چاپارزاده گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران |
چکیده مقاله: |
کووید-19 بیماری نوظهور ناشی از SASR-CoV-2 در انسان است. محققان در سراسر جهان در تکاپوی یافتن راهکارهایی برای پیشگیری و درمان آن هستند. جلبکها به سبب تنوع ترکیبات، منبع ارزشمندی برای جستجوی راهحل چالش جهانی کرونا میباشند. نقش کلیدی آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE) در ابتلا به ویروس کرونا محرز شده است. لذا مهارکنندههای ACE گزینه مناسبی در جهت توسعه داروها بر علیه ابتلا به ویروس کرونا معرفی شدند. ابزارهای بیوانفورماتیکی بهعنوان یک روش پیشبینی توانمند و بهصرفه برای بررسی عملکرد انواع پروتئین و پپتیدهای زیست فعال، درچند سال اخیر بسیار مورد استفاده قرار گرفتهاند. از اینرو در پژوهش حاضر، زیر واحد آلفا پروتئین C-phycocyanin سیانوباکتر Spirulina و تعدادی از پروتئینهای گوشت گاو، انتخاب و خاصیت مهار ACEآنها با استفاده از پایگاه داده BIOPEP و همچنین پپتیدهای حاصل از هضم گوارشی آنها با استفاده از پایگاه داده Peptide Ranker مقایسه شد. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد فراوانی وقوع قطعات پپتیدی زیست فعال در توالی پروتئین زیر واحد آلفا در پروتئین C-phycocyanin چشم انداز بهتری در مهار ACE نسبت به پروتئینهای میوزین، میوگلوبین، هموگلوبین و آلبومین گوشت گاو نشان داد. همچنین شبیه سازی شرایط هضم آنزیمی دستگاه گوارش انسان با اعمال اثر همزمان آنزیمهای پپسین، کیموتریپسین و تریپسین، پپتیدهایGL, GR, GK, SY, DY را ارائه داد که از میان آنها دی پپتید GL با احتمال 8/0 بالاترین میزان زیست فعالی را نشان داد. این نتایج میتواند پیش فرضی مفید در جهت تولیدات دارویی و تغذیهای مشتق از ریزجلبک Spirulina بهعنوان مکمل در برابر SARS-CoV-2 باشد. |
کلیدواژه ها: |
ویروسکرونا، فیکوسیانین، اسپیرولینا، بیوانفورماتیک، پپتید زیست فعال |
وضعیت : مقاله برای ارائه شفاهی پذیرفته شده است |