فاکتورهای محیطی و غذایی موثر بر رشد ریزجلبک ها
کد مقاله : 1011-3ICP-FULL
نویسندگان:
سید مهرداد حسنی اژدری *
دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران، گروه شیلات
چکیده مقاله:
ریزجلبک ها موجوداتی یوکاریوتی و پروکاریوتی هستند که توانایی انجام فتوسنتز را نیز دارا می باشند. ریزجلبک ها دارای پتانسیل بالایی در زمینه هایی همچون استفاده در حوزه انرژی های تجدیدپذیر، استفاده در حوزه صنعت دارو دارند و این مسئله توجه زیادی را در بسیاری از زمینه های تحقیقاتی و صنعتی به آنها جلب کرده. ریزجلبک ها در دسته های Chlorophyceae (جلبک های سبز)، Cyanophyceae (جلبک های سبزآبی)، Chrysophyceae (جلبک های طلایی)، Rhodophyceae (جلبک های قرمز)، Phaeophyceae (جلبک های قهوه ای)، و Bacillariophyceae (دیاتومه ها) طبقه بندی میشوند. کشت ریزجلبک ها به شرایط محیطی خاصی از جمله محدوده دما، شدت نور، شرایط اختلاط، ترکیب مواد مغذی و تبادل گاز نیاز دارد. از عوامل موثر بر رشد ریزجلبک ها می شود به مواردی همچون دما، نور، نوترینت های در دسترس، تبادل گاز، شوری، تراکم سلولی، pH ، تنش هیدرودینامیکی (Hydrodynamic stress)، اختلاط، عمق کشت، میزان رقت و دوره برداشت اشاره کرد. از بین عوامل و فاکتورهای موثر، در این مقاله فاکتورهای دما، نور، نوترینت ها، کریبن، نیتروژن، فسسفر و pH مورد بررسی قرار گرفتند.
کلیدواژه ها:
ریز جلبک، کشت ریزجلبک، پرورش ریزجلبک، فاکتور های موثر در کشت
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است