بررسی امکان استفاده از پروتئین های جلبک های مختلف در صنایع غذایی |
کد مقاله : 1016-3ICP-FULL |
نویسندگان: |
زهرا ابراهیمی کلاریجانی *، زینب السادات ابراهیم زاده موسوی گروه صنایع غذایی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران. |
چکیده مقاله: |
امروزه تامین پروتئینها بخش مهمی از تحقیقات پژوهشگران را بهخود اختصاص دادهاست بهاین دلیل که پروتئین بخش مهمی از رژیم تغذیهای یک فرد سالم را تشکیل میدهد و جزو مواد مغذی است که افراد باید بصورت روزانه دریافت کنند درغیر اینصورت دچار مشکلات جدی سلامتی میشوند. تامین پروتئین از طریق دامها با محدودیتهای زیادی از جمله هزینه بالا مواجه شدهاست. این مسئله سبب شدهاست که بسیاری افراد جامعه نتوانند بهمقدار کافی پروتئین موردنیاز بدن خود را تامین کنند. همچنین افراد با رژیم گیاهخواری بایستی پروتئینهای مورد نیاز بدن خود را از طریق مکملها دریافت کنند که بجز هزینه بالا، تنوع و جذب این پروتئینها نیز بهاندازه منابع طبیعی آنها نیست. این مسائل و مسائل مشابه، محققان را برآن داشتهاست تا بدنبال جایگزینی برای پروتئین حیوانی بوده و یک منبع پروتئین برای افراد کمدرآمد، افراد گیاهخوار، افراد دارای حساسیت، و حتی کارخانجات فرآوری مواد پروتئینی پیدا کنند. از جمله یکی از جدیدترین این جایگزینها، جلبکها هستند که حتی اسیدهایآمینه ضروری گوشت نیز در پروفایل اسیدآمینه آنها مشاهدهشدهاست و بنظر میرسد بعنوان بخشی از موادغذایی جایگزین گوشت قابلاستفاده باشند. جلبکها بهسادگی و با حداقل شرایط محیطی قابل کشت هستند و تامین دما و نور مناسب به کشت مناسب آنها کمک میکند. کشت آنها بهسرعت انجام میشود و بنابراین هزینه تولید پایینی دارند و کاربرد آنها در فرمولاسیون موادغذایی سبب کاهش هزینه تمامشده میشود درحالیکه پروفایل موادتغذیهای ازجمله موادپروتئینی کاملی نیز دارند. برخی جلبکها در هنگام کشت قادر به تصفیه محیط کشت خود نیز هستند و بدین ترتیب قابلیت استفاده دو سویه دارند. |
کلیدواژه ها: |
پروتئین، گوشت، جلبک، گیاهخواری. |
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است |