بررسی خواص درمانی, تغذیه ای و آرایشی - بهداشتی جلبک ها
کد مقاله : 1018-3ICP-FULL
نویسندگان:
طیبه علی بیگی *1، احمد احمدی2، حامد شعبانلو3، نصرالله احمدی فرد4
1شیلات،دانشکده منابع طبیعی،دانشگاه ارومیه،ارومیه،ایران
2گروه شیلات,دانشکده منابع طبیعی,دانشگاه ارومیه,ارومیه,ایران
3گروه شیلات,دانشکده منابع طبیعی,دانشگاه تهران,تهران,ارومیه
4گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه ارومیه، شهر ارومیه، کشور ایران
چکیده مقاله:
جلبک ها از گیاهان آبزی هستند که علاوه بر نقش های اکولوژیک, دارای متابولیت های ثانویه بسیاری با خواص آنتی اکسیدان, ضد تومور,ضد میکروبی,التیام سوختگی ها, درمان دردهای مفاصل, زخم ها و سو هاضمه, پایین آوردن فشار خون و تب در کودکان, آرام بخش می باشند.آن ها شامل ترکیباتی مانند پروتئین,کربوهیدارت, ویتامین ها, رنگدانه ها, پلی فنل ها و مواد معدنی بوده که نقش مهمی در حفاظت از پوست در برابر اشعه ماوراء بنفش, جلوگیری از خشکی,کاهش چین و چروک, سفیدکنندگی و مرطوب کنندگی ایفا می کند. از طرفی به دلیل تعادل ترکیبات شیمیایی, می توانند به عنوان بهبود دهنده ی ارزش تغذیه ای غذاها و خوراک دام مورد استفاده قرار گیرند. آن ها به شکل های قرص, پودر,کپسول,پاستیل ها و مایعات به عنوان مکمل های غذایی و یا می توانند با محصولات غذایی مثل پاستا, بیسکوئیت ها, نان, اسنک ها, آب نبات, ماست و نوشیدنی های غیر الکلی ترکیب شوند و اثرات سلامتی بخش نشان دهند. در آبزی پروری هم به عنوان غذا برای زئوپلانکتون‌ها، ماهیان، سخت پوستان و در کشت‌های نرمتنان استفاده می‌شود. از آنجایی که بیشتر مولکول های زیستی موجود در انواع گونه های جلبکی مورد مطالعه قرار نگرفته است بنابراین شناخت و معرفی منابع طبیعی جایگزین برای استفاده در صنایع مختلف یکی از امیدوار کننده ترین مسیرهای جدید علوم دریایی امروز است.
کلیدواژه ها:
واژگان کلیدی: جلبکهای دریایی, خواص درمانی , خواص تغذیه ایی, خواص آرایشی- بهداشتی
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است