دستورزی محیط کشت جهت بررسی پروفایل آمیتواسیدی ریزجلبک Monoraphidium dybowskiiتوسط روغنهایگیاهی ومکملهای شیمیایی و ارزیابی فعالیت آنتیاکسیداتیو و ضددیابتی عصاره آمینواسیدی ریزجلبک مورد مطالعه از طریق مطالعات آزمایشگاهی و اینسیلیکو |
کد مقاله : 1027-3ICP-FULL |
نویسندگان: |
Roghayeh Siahbalaei *، Gholam-Reza Kavoosi دانشگاه شیراز |
چکیده مقاله: |
امروزه بهینهسازی محیط کشت با افـزودن پـیشسـازها، جهت افزایش تولیـد متابولیـتهـای مهم دارویی و غذایی بسیار حائز اهمیت میباشد. هدف از این پژوهش بررسی پروفایل اسیدهایآمینه ریزجلبک Monoraphidium dybowskiiتیمارشده با روغنهایگیاهی، گلوکز و گلوتامین و بررسی ویژگیهای زیستی آنها میباشد. در انتهای فاز لگاریتمی (روز دهم) جلبک مورد مطالعه به مدت دو هفته تحت تیمار قرار گرفت و سپس ، بیوماس بهدست آمده لیوفیلیزه، و برای انجام آزمایشات در فریزر نگهداری گردید. کروماتوگرافی مایع- طیفسنجی جرمی (LC-MS/MS) نشان داد که محیطِهای تیمار شده با روغنهای گیاهی بیشترین مقدار آمینواسیدهای غیرضروری و غیر پروتئنی مانند آسپاراژین، گلوتامین، بتاآمینوبوتیریکاسید و گاماآمینوبوتیریکاسید را دارا میباشند. در حالیکه بیشترین مقدار آمینواسیدهای ضروری لوسین، والین، ترئونین و لیزین به محیط تیمار شده با گلوتامین نسبت داده شد. ارزش غذایی پروتئین در جلبک مورد مطالعه در مقایسه با پروتئین استاندارد (تخم مرغ) توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) به عنوان پروتئین سودمند طبقهبندی گردید. علاوهبراین، عصارهی آمینواسیدی ریزجلبک مونورافیدیوم فعالیتآنتیاکسیداتیوو آنتیدیابتی نظیر اکسیداسیونگلوکز، پراکسیداسیونلیپید، اکسیداسیونو گلیکوزیلاسیون پروتئین، فعالیت ضدآمیلازی وضدگلوکوزیدازی نسبتا خوبی را نشان داد. مطالعات اینسیلیکو بیان نمودکه عصاره آمینواسیدی بصورت غیررقابتی ورقابتی در مقایسه با آکاربوز (کنترل مثبت)(داروی ضد دیابت) آنزیم α-آمیلاز را مهار نموده، در حالیکه اثر مهاری آمینواسیدهای مورد مطالعه بر آنزیمگلوکوزیداز به صورت غیررقابتی بوده است. این مطالعه نشان میدهد که آزمایشات invitro در مطالعه انجام شده اگر با آزمایشات invivo همراه گردد عصاره آمینواسیدی ریزجلبک مونورافیدیوم را میتوان به عنوان یک ماده غذایی سالم و همچنین کنترل دیابت بکار برد. |
کلیدواژه ها: |
ریز جلبک، پروفایل آمینواسید، ویژگی های انتی اکسیداتیو، ضد دیابت، مطالعاتاینسیلیکو |
وضعیت : مقاله برای ارائه شفاهی پذیرفته شده است |