بهینه‌سازی محیط کشت و بررسی اسید چرب امگا 3 (DHA) در Thraustochytrids
کد مقاله : 1037-3ICP-FULL
نویسندگان:
زهرا شفقت *1، فرزانه نجفی1، مهدی محمدی2، رمضانعلی خاوری نژاد1
1قیزیولوژی گیاهی، دانشکده علوم زیستی،دانشگاه خوارزمی،تهران،ایران
2پژوهشکده خلیج فارس،دانشگاه خلیج فلرس،بوشهر، ایران
چکیده مقاله:
جلبک Schizochytrium Sp جنس جدید در خانواده Thraustochytriaceae می‌باشد Thraustochytrids متعلق به گروه دریایی از protists یوکاریوتی به نام Labyrinthulomycetes هستند. موجودات تک سلولی که به طور فراوان در اکوسیستم های دریایی توزیع شده اند. Thraustochytrids هتروکونت‌های دریایی بزرگ سلولی هستند و به دلیل تولید اسیدهای چرب دوکوزاهگزانوئیک (DHA) و ایکوزاپنتانوئیک (EPA) ω-3 به عنوان میکروارگانیسم‌های چربی طبقه بندی می شوند. DHA و EPA به دلیل اهمیت بالینی در سلامتی انسان و همچنین برنامه های کاربردی در پرورش ماهی ، در رژیم های غذایی تجویز می شوند (Lewis et al.، 1999). این جلبک به دلیل داشتن نسبت بالایی از زیست توده لیپیدی در روش های تولیدی مختلف که تولید روغن امگا 3 را افزایش میدهند قابل استفاده است. اصلاح روش‌های استخراج چربی موجود و استفاده از ابزارهای تحلیلی پیچیده باعث افزایش بازده DHA و EPA شده است. بنابراین Schizochytrium می تواند به عنوان یک روغن جایگزین در زمینه تجارت بالقوه مطرح شود و با استفاده از بسترهای کم هزینه رشد کرده و لیپیدها را تجمع دهد. برای بدست آوردن حداکثر سطح بهره وری روغن امگا شرایط غذایی برای هر سویه جدید بهینه شد.
کلیدواژه ها:
جلبک شیزوکتریوم، امگا 3
وضعیت : مقاله برای ارائه شفاهی پذیرفته شده است