بررسی روند تغییرات رنگدانه‌ ریزجلبک دونالیلا سالینا کشت شده در نمونه آب دریاچه ارومیه
کد مقاله : 1082-3ICP-FULL
نویسندگان:
رباب سلامی *1، عباس سعیدی2، محمد امین حجازی3
1دانشجوی دکتری بیوتکنولوژی کشاورزی، گروه علوم و زیست فناوری گیاهی، دانشکده علوم و فناوری زیستی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران.
2گروه علوم و زیست فناوری گیاهی، دانشکده علوم و فناوری زیستی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران.
33- استاد پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی، پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، تبریز، ایران.
چکیده مقاله:
دونالیلا سالینا، میکروارگانیسم تک سلولی متحمل به شوری بوده که منبع غنی رنگدانه طبیعی و مواد فعال زیستی مانند لیپید، پروتئین و کربوهیدرات می‌باشد. رنگدانه‌های چربی دوست کلروفیل و کاروتنوئید به دلیل ویژگی‌های آنتی‌اکسیداسیونی، به‌عنوان افزودنی‌ها/رنگ‌کننده‌های طبیعی مواد غذایی و مواد خام برای صنایع غذایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی و آبزی پروری مورد توجه می‌باشند. جهت مقایسه میزان تغییرات کارتنوئید و کلروفیل a/b در سویه Dunaliella sp. ABRIINW-I1 ، نمونه‌برداری از دریاچه ارومیه در تمامی ماه‌های فصل بهار و تابستان انجام و کشت ریزجلبک دونالیلا در نمونه آب رقیق سازی شده دریاچه در شرایط ثابت آزمایشگاهی درون فتوبیوراکتور انجام شد. در ادامه میزان تولید رنگدانه‌های نمونه ریزجلبک در مرحله آخر رشد، با دستگاه اسپکتروفتومتر اندازه‌گیری شد. توزیع کمی رنگدانه ها نشان داد کلروفیل رنگدانه اصلی در تمامی ماه‌ها بوده و بیشترین میزان کلروفیل و کارتنوئید مربوط به ریزجلبک کشت شده در نمونه آب ماه اردیبهشت و تیر می‌باشد. نتایج این مطالعه میتواند به عنوان پیشینه‌ای برای مطالعات تکمیلی در جهت تولید وسیع ریزجلبک دونالیلا، در حاشیه دریاچه ارومیه مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژه ها:
دونالیلا سالینا، دریاچه ارومیه، کارتنوئید، زیست فعال، فتوبیوراکتور
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است