اثر محدودیت ازت در تولید روغن خوراکی از ریزجلبک کلرلا(Chlorella vulgaris)
کد مقاله : 1083-3ICP-FULL
نویسندگان:
امیررضا طاهباز1، محمد علی نعمت اللهی *2، سید ولی حسینی3
1دانشگاه تهران
2گروه شیلات دانشکده منابع طبی دانشگاه تهران/کرج/ایران
3عضو هییت علمی دانشگاه تهران
چکیده مقاله:
چندین سال است که ریزجلبک ها به عنوان نماینده ای امیدوارکننده برای تولید پایدار و مقرون به صرفه خوراک، سوخت و مواد شیمیایی ذکر شده اند. بسیاری از گونه های جلبکی لیپیدها را به صورت تری آسیل گلیسرول با ترکیبات اسیدهای چرب مشابه روغن های گیاهی (TAG) تولید می کنند. بنابراین میکرو جلبکها برای تولید پایدار روغنهای خوراکی طبیعی گزینه مناسبی هستند. در این تحقیق به بررسی اثر کشت میکسوتروف و شوک نیتروژنی بر روی بیومس، مقدار چربی و پروفایل اسید های چرب ریزجلبک کلرلا ولگاریس پرداخته شد. دراین تحقیق از محیط کشت BBM و دمای 25 درجه سانتی گراد برای کشت ریزجلبک ها استفاده شد. شاخص های شمارش سلولی، نیترات، pH، وزن خشک، وزن چربی، درصد چربی و پروفایل اسید های چرب اندازه گیری شدند. نتایج حاکی از معنی داری کشت میکسوتروف و شوک نیتروژنی بر مقدار بیومس و مقدار چربی بودp<0.05) ). بر طبق این نتایج مشخص شد برای تولید بیومس سلولی کشت میکسوتروف گلوکز با میزان 100 درصد نیترات، برای مقدار چربی کشت میکسوتروف گلوکز با 25 درصد نیترات و برای linolenic acid (امگا3) کشت اتوتروف 100 درصد نیترات بیشترین مقادیر تولید را دارا بودند. برطبق نتایج این تحقیق شوک نیتروژنی باعث کاهش بیومس سلولی و افزایش روغن ریز جلبک ها و همچنین کاهش اسید های چرب امگا 3 می شود.
کلیدواژه ها:
کلرلا ولگاریس، اتوتروف، میکسوتروف، شوک نیتروژنی، تری آسیل گلیسرول
وضعیت : مقاله برای ارائه شفاهی پذیرفته شده است